Коста де ла Луз. Щедростта на Иберийския юг

Испания,  Европа

Коста де ла Луз – в превод „Бряг на светлината“. Името казва почти всичко. Тази част на Андалусия, обърната към Атлантическия океан, се простира от Тарифа на юг до устието на река Гуадиана. Районът съчетава на едно място слънце, романтика, хилядолетна история, пиратски легенди и невероятна архитектура. Към това трябва да добавим прекрасни пясъчни плажове и уникални въздушни течения, поради близостта на Гибралтарския пролив, които го правят рай за сърфистите и за милиони туристи от цял свят. Плажове като „Ла Калета“, „Санта Мария“ и „Викторио“ са култови за любителите на сърф и кайт. Главен град на провинцията е Кадис, който има славата на най-стария в Европа, създаден от финикийски мореплаватели в 1104 г.пр.н.е. Той е разположен на два острова – Еритея и Котинуса, които ограничават достъпа до залива. След откриването на Новия свят Кадис се превръща в един от най-богатите градове на Стария континент, откъдето са потегляли всички експедиции за Западните Индии. Запазените крепостни стени още носят следите от пиратските набези на сър Франсис Дрейк и опитите на английската корона да сложи ръка върху търговията с Новия свят.

8 дни/ 7 нощувки в периода 22 май-12 юни и 11 септември-2 октомври

Програма
1. Ден. Среща на Летище София за полет до Малага. Трансфер до хотела. Настаняване. Информационна среща. Вечеря. Нощувка.

2. Ден. Свободно време или екскурзия до Севиля. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3. Ден. Закуска. Свободно време или екскурзии до Ронда. Вечеря. Нощувка.

4. Ден Закуска. Целодневна екскурзия до Херес. Вечеря. Нощувка

5. Ден. Целодневна екскурзия до Евора.Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка

6. Ден. Закуска. Свободно време за плаж или целодневна екскурзия до Фаро.

7. Ден. Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

8. Ден. Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка на Малага. Трансфер до летището за полет до България.

Допълнителни екскурзии
Малага
Малага се намира на брега на Средиземно море, част от Коста дел Сол, заобиколен от планини. Градът е известен като родното място на художника Пабло Пикасо.
Малага възниква като финикийска колония под името Малака през Х век пр.н.е. Седем века по-късно след Пуническите войни римляните слагат ръка на града заедно с останалите испански владения на Картаген. През VIII век Испания е завладяна от маврите и Малага се превръща във важен търговски център. През 1487 г. градът е завзет от кастилските войски и с това се слага край на мюсюлманското присъствие. По време на гражданската война през 1936 г. Малага е бомбардиран от италианските войски и привържениците на Франко. След 1960 г. столицата на Андалусия се превръща в голям туристически център.
Панорамна обиколка на Малага: Разглеждане на родната къща на Пабло Пикасо, Катедралата на Малага, крепостта Кастило де Гибралфаро и Алкасаба.

Севиля
Севиля е необичаен, град, който съчетава минало и настояще по един удивителен начин. Той е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия, в него живеят над 700 000 души. Тук времето сякаш е спряло: по улиците може да видите мъже и жени в традиционни носии, които свирят и танцуват фламенко, а много от сградите все още са облицовани в разноцветен и ръчно рисуван фаянс. Панорамната обиколка започва от постройките на Испано-американската изложба от 1929 г., преминава през красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, площад „Испания“ и парка „Мария Луиза“. Следва пешеходна разходка из известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала на Севиля от 15 в. с прочутата камбанария Хиралда. Свободно време в двореца Алказар. Следобед отпътуване към хотела.
Цената включва: двупосочен трансфер, екскурзоводско обслужване, входна такса за Катедралата на Севиля

Ронда
Ронда е разположен в провинция Малага и е част от автономната област Андалусия. Градът се слави най-вече със своето живописно разположение покрай каньона Ел Тахо, който се пресича от река Гуадалевин. Спиращите дъха гледки са това, което привлича хиляди туристи всяка година в това малко испанско градче. Макар и малко по размери, градчето Ронда се слави с много неща. На първо място трябва да се отбележи, че градът се счита за люлка на бикоборството в Испания. Тук е била издигната първата арена за борба с бикове през 18-ти век. Пред самата арена може да бъде видяна статуята на Педро Ромеро, считан за родоначалник на модерното бикоборство, при което тореадорът се изправя срещу бика, стоейки на земята, а не както е било в началото- възседнал кон. В Ронда има и Музей на тореадорството. Ронда е известна като мястото, където е изработена известната в Испания шест-струнна китара. Този вид китара се счита за най-важният музикален инструмент за фламенко музика. Разглеждане на първата арена за борба, старата част на града наречена Сан Франциако, Ла Сиедад и съвременната част на града Ел Меркадийо. Свободно време за разходки. Отпътуване за хотела.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Херес
В южната част на Испания, на по-малко от 15 км от Атлантика, в автономната област Андалусия, има едно място, където животът кипи, а вино, фламенко, коне и бикове са характерните черти на собственото му лице. Херес де ла Фронтера – люлка на винарската промишленост – световноизвестен със своя херес. Уникалните характеристики на района са добра база за развитието му, а пистата Херес, на която се провеждат кръгове от световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP привлича хиляди посетители всяка година. Но това не изчерпва всичко онова, което може да се види в Херес де ла Фронтера.
Впечатляващият стар Алкасар, съседният дворец Вилявисенсия, катедралата с внушителна архитектура в ренесансов и бароков стил. Точно в 12 часа 302 италиански, австрийски, френски и английски часовника от XVII-XIX век забиват стрелките си едновременно като по заповед. Това не е мит, това може да бъде видяно в часовниковия музей Мусео де Релохес. Ограден от красиви и китни градини, даряващо неповторимо спокойствие, той е приютен от прекрасния Паласио Аталая.
За чара на Херес де ла Фронтера допринасят бароковите сгради и интересни стари църкви. Един от символите на града – биковете, са достойно почетени в Мусео Таурино – музеят на биковете. Нежният напев на камбаните на църквата Сан Мигел, уханието на цъфналите рози и мелодичната песен на сладкопойният славей няма как да не омагьосат и да подсилят зародилото се, още преди човек да е напуснал Херес де ла Фронтера, желание да се върне тук отново.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Евора (Португалия)
Разположен върху ниска хълмиста местност, Евора е перла в историческата съкровищница на Португалия и отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Този град-музей се намира в близост с границата с Испания, в южната част на страната и принадлежи към областта Алентежу. Град Евора е най-добре запазения паметник на португалския „Златен век“. В рамките на стария град могат да се видят около 4000 интересни паметници от различни исторически епохи – църкви, дворци, порти и площади. Затова е и обявен от ЮНЕСКО за паметник на Световното културно наследство. Историята на Евора започва отпреди 2 хиляди години. Римляните наричали тукашното селище Либералитис Юлия. Запазени са част от стени на помещения на това селище. А руините на монументалния императорски храм на Диана претендират за най-добре запазената римска сграда в Португалия. Четиринадесетте коринтски гранитни колони на храма и техните капители от ещремузки мрамор, са запазени в учудващо добро състояние. По-късно Евора попада под властта на вестготите, а през 715 г. е завладяна от маврите. През 12 век, градът става един от най-оживените португалски градове, благодарение на християнския рицар Жералдо Семповар, който го освобождава. Кралският двор често пребивава тук и Евора става свидетел на много кралски сватби.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Фаро (Португалия)
Фаро е уютен португалски град, разположен в центъра на южното крайбрежие на Алгарве и отправна точка за пътуване до различните части на областта. Фаро е град с богато историческо минало. Познат под името Осоноба още преди римляните, Фаро е бил най-важното селище в Южна Португалия. Той е значително развит през 8 век, когато тук господстват маврите. Фаро е включен в границите на Португалия през 1249 г., а е обявен за главен град на област Алгарве през началото на 19 век. Има привлекателен исторически център, ограден с крепостна стена. Входът към стария град е една монументална арка от 1812 г. Интересни са правителствените сгради от 19 век. Но най-голямата забележителност е катедралата от 1215 година. След голямото земетресение от 1755 г., само камбанарията и главният вход са се запазили в оригиналния си вид. Красивите пана от плочки азулежу и бароковия ретабъл на олтара също са запазени в реставрираната част на църквата. От върха на камбанарията, гледката към града и островите, е приказна. В двора на църквата има странна гробница, построена от черепи и кости. Впечатляващи са укрепленията, построени през 9 в. от арабския владетел Бен Бекр, разположени на срещуположната на входа страна на Вътрешния град. Старият арабски квартал с много магазинчета, от които човек може да си хареса нещо за спомен, е една атракция за Стария град.
Цената включва: двупосочен трансфер и екскурзоводско обслужване

Резервации:
Депозит 350 лв. при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв.
от 60 до 31 дни: 350 лв.
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

Полетно разписание:
Превозвач: Bulgaria Air (часовете подлежат на препотвърждение)
София – Малага 17:20 – 20:20
Малага – София 21:50 – 02:20

GRAN HOTEL DEL COTO 4*, Superior

 

https://www.granhoteldelcoto.com/en 

 

 

 

Период

DBL

SGL

EXB

CH 11,99 г.

22.05 – 29.05

1120

1304

1028

1028

29.05 – 05.06

1090

1274

998

998

05.06 – 12.06

1110

1294

1018

1018

11.09 – 18.09

1180

1386

1077

1077

18.09 – 25.09

1180

1364

1088

1088

25.09 – 02.10

1080

1264

988

988

Местоположение

Gran Hotel Del Coto 4* е разположен до Национален парк Doñana на плажа Matalascanas Almonte. Намира се на 4 минути пеша до плажа.

 

Хотелът

Разполага с 2 басейна с гледка към морето. Първият е огромен, правоъгълен басейн със слънчева тераса, подходящ за възрастни, както и малък, плитък, кръгъл басейн за деца с 2 водни атракции. И двата са заобиколени от тревна площ, шезлонги, а плажът е на кратко  пешеходно разстояние.

 

Стаите

Хотелът разполага с 466 ремонтирани стаи, климатизирани, модерно обзаведени и с възможност за настаняване до 6 души. Стаите са в светли и приветливи цветове, предлагат гледка към морето или парка Donana. Хотелът има апартаменти, контактни стаи, както и такива, пригодени за хора с двигателни проблеми. Всяка стая разполага с: телевизор, мини бар, баня с принадлежности, сейф, телефон, Wi-Fi.

 

Ресторант

Тук ще имате възможност да се насладите на типична кухня от Андалусия. Топъл и студен бюфет е на разположение с готварско шоу за закуска, обяд и вечеря. Има специално меню за гости със здравословни проблеми.

 

Услуги

       Фитнес

       Магазин за сувенири

       Анимация

 

       Паркинг

 

        самолетен билет София – Малага – София с директен полет;

        летищни такси;

        регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;

        7 нощувки на база закуска, обяд и вечеря в хотел Gran Hotel Del Coto 4*, Superior;

        трансфер летище–хотел–летище;

        панорамна обиколка на Малага;

        Wi-Fi  в общите части на хотела;

        медицинска застраховка с покритие 10 000€;

 

        представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва:

        целодневна екскурзия до Севиля – 108 лв./54 лв. за дете до 11,99 г.

        целодневна екскурзия до Херес – 118 лв./ 59лв. за дете до 11,99 г.

        целодневна екскурзия до Ронда – 78 лв./ 39лв. за дете до 11,99 г.

        целодневна екскурзия до Евора –118 лв./ 59лв. за дете до 11,99 г.

        целодневна екскурзия до Фарo  -118 лв./ 59 лв. за дете до 11,99 г.

        общинска такса – определя се от общината и се заплаща на място –  1€ на човек на вечер към 02.02.2017;

        такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

 

        застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗАД „Алианц“.