Рейнско злато*

Европа

Съкровищата на река Рейн от Базел до Амстердам в периода от 30 юли до 7 август на борда на MS Douce France

Маршрут: Базел- Брайзах на Рейн – Страсбург – Майнц – Кобленц – Кьолн- Дюселдорф – Амстердам

Програма

1. ден, 30 юли 2018
Излитане от летище София с полет на Луфтханза през Франкфурт до Базел. Посрещане на летището и трансфер до круизния терминал. Свободно време. Чекиране на кораба 16.30-17.00 ч. Представяне на екипажа-коктейл за добре дошли. Вечеря и нощувка.

2. ден, 31 юли 2018
Закуска. Свободен ден в Базел, където си дават среща Франция, Германия и Швейцария, или екскурзия до Шафхаузен (130 км) и Рейнския водопад – най-големият и най-мощен в Европа.
Базел се ползва с репутацията на града с най-много музеи в Швейцария – над 40 на брой, и като най-стария университетски град.
Отпътуване към Брейзах на Рейн. Вечеря с танци на кораба.

3. ден, 01 август 2018
След закуска свободно време за разходки в Брейзах. По желание екскурзия до Колмар -на 25 км от Брейзах. Колмар във френската провинция Елзас, почти н аграницата с Германия, е един цветен прелестен град. Сравняват го с Венеция – канали заместват улиците в едни от неговите квартали и предполага незабравима разходка с лодка. Посещение на музея „Унтерлинден“, разположен е в доминикански манастир, където се пази огромна колекция от произведения на Средновековното изкуство.

4. ден, 02 август 2018
Акостиране в Страсбург следобед. Обиколка на столицата на Обединена Европа. Вечеря с танци и отплаване за Майнц – градът на Гутенберг и германската столица на виното.

5. ден, 03 август 2018
Акостиране в Майнц – панорамна обиколка и визита на музея „Гутенберг“. Майнц е известен като град на рейнското вино. Той е университетски и медиен град, основан от римляните, столица на провинция Райнланд-Пфалц.
Вечерта корабът плува по най-красивата част от долината на Рейн – към Кобленц, осеян с множество замъци и известната Скала на Лорелай. Вечерта разходка из Кобленц.

6. ден, 04 август 2018
Отплаване за Кьолн.По желание обиколка на града, живописно разположен на двата бряга на Рейн, с посещение на прочутата катедрала – най-голямата в Северна Европа, и стария град. Свободно време в града. Трансфер до Дюселдорф и качване на борда. Гала вечеря на кораба

7. ден, 05 август 2018
Отплаване към към Неймеген – най-старият град в Холандия, разположен на левия бряг на река Ваал, която пък е най-големият приток на Рейн. През нощта отплаване към Амстердам.

8. ден, 06 август 2018
След закуска обиколка на Амстердам – финансовата и културна столица на Нидерландия с посещение на Диамантения пазар. Амстердамската борса е най-голямата и е разположена в центъра а града. По брой банки, финансови институции и корпорации градът се нарежда до Лондон, Париж, Франкфурт и Барселона. Следобед тур до Хаарлем на 20 км западно от Амстердам на брега на река Спаарне. Закътаните средновековни улички, старинни къщи, очарователни ресторантчета и безброй паметници и музеи правят това градче неповторимо за всеки турист.В околностите му се развива интензивното производство на цветя, а и днес луковиците са важен експортен продукт.
Вечеря на кораба.

9. ден, 07 август 2018
Закуска. Напускане на кораба около 9.00 часа. Трансфер до летището за полет до София с Луфтханза през Мюнхен в 17.05 ч. Пристигане в София в 22.55 ч.

Цена на самолетен билет с полети на Луфтханза : София – Франкфурт – Базел и Амстердам – Мюнхен – София oт 600 лева (до изчерпване на билетите на тази цена)

На издаден билет не се разрешава анулация или смяна на име. В рамките на валидността на билета се разрешава промяна на дата при наличие на свободни места срещу глоба от 150 лева.

• „Рейнско злато“ e прочута опера от Рихард Вагнер, първата от цикъла „Пръстенът на нибелунга“

Настаняване – тип каюта

Цена

Двойна каюта на основна палуба

3097 лв.

Единична каюта на основна палуба

4312 лв.

Двойна каюта на горна палуба

3489 лв.

Единична каюта на горна палуба

4743 лв.

Настаняване в избрания вид каюта за 8 нощи.

Неограничена консумация на напитки – бира, изискани бутилирани вина, спиртни напитки с високо качество, минерална вода, безалкохолни напитки, кафе и чай.

Хранене на пълен пансион на борда на кораба (висококачествено френско меню) от вечеря на първия ден до закуска на последния ден.

Гала вечеря с капитана.

Безплатен WI-FI на борда.

Безплатно използване на таблет Samsung Galaxy.

Коктейл за добре дошли с капитана.

Професионална анимация на борда на кораба.

Пристанищни такси.

Медицинска застраховка.

 

Самолетен билет.

Застраховка отказ от пътуване.

депозит за блокиране на кабина – 30% от цената на круиза. Останалите се доплащат до 90 дни преди датата на пътуване (дo 24.04.2018 г.). До тази дата може да се анулира резервирана каюта с глоба от 100 евро на човек.

След 24.04.2018 се удържат глоби при анулация, както следва:

До 40 дни преди пътуването – 50% от стойността на кабината

До 30 дни преди пътуването – 75% от стойността на кабината.