Рейнско злато*

Европа

Изумителната красота на долината на река Рейн е възпята от много поети, един от които е Байрон, и рисувана от десетки художници, един от които е Търнър. Тя извира от Алпите и по пътя си към Северно море преминава през шест държави, като изминава внушителните 1320 км. От древността до днес реката е оживена водна магистрала, по която се движат луксозни круизни кораби и върволица от шлепове. Най-големият приток на Рейн е река Майнц. Там, където двете реки се срещат, в района на Рейнгау, се отглеждат лозови насаждения. Красивата долина е осеяна с приказни замъци, тук там се издигат живописни възвишения, свързани с местни легенди за русалки и красиви принцове.
Прекосете Германия, Франция и Холандия по река Рейн на борза на круизния кораб Crucebelle.

8 дни/ 7 нощувки на борда на круизния кораб Crucebelle

Програма

1. Ден, 25.09.2019. Майнц
Настаняване на круизния кораб в Майнц след 16.00 ч. Отплаване в 23.00 ч. Майнц – градът на Гутенберг и германската столица на виното. Той е университетски и медиен град, основан от римляните, столица на провинция Райнланд-Пфалц.

2. Ден, 26.09.2019. Манхайм
Закуска. Корабът е на котва в Манхайм от 07.00 до 14.00 ч. Може да се разходите из града или да изберете екскурзия до университетският град Хайделберг, който се намира на 20 км от Манхайм. Наричан столицата на романтизма в него са творили Гьоте и Шуман през 19 век. Ще посетите замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на разнообразни архитектурни стилове – немски барок, готика и ренесанс. В миналото в него се е намирала и първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видите огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на Възраждането. След това ще се разходите из старата част на Хайделберг, известна със средновековните сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Връщане на борда за обяд и отплаване към Страсбург.

3. Ден, 27.09.2019. Страсбург – Колмар
Корабът е на пристан между 05.00 и 22.00 ч. в Страсбург. През този ден може да разгледате два от най-колоритните френски градове. Преди обяд ви очаква екскурзия из Страсбург. Този град ще ви завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видите и перлата на европейската готика, катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видите Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. След обяд на борда е време за Колмар, романтичен, малък град, считан за столица на винения район Елзас във Франция. Старият град е пресечен от канали и затова често е наричан и Малката Венеция. Пешеходната обиколка ще ви покаже сгради, църкви и площади, които носят 8 вековна история и са в различни архитектурни стилове – немска готика, ренесанс и барок, френски класицизъм и нео-барок. Връщане на кораба за вечеря.

4. Ден, 28.09.2019. Вормс – Рюдесхайм
Днес ще бъдете във Вормс, един от най-старите германски градове. Корабът ще бъде на пристана между 08.00 и 14.00 ч. Ще може да разгледате катедралата Свети Петър, една от трите романски имперски църкви в страната. В историята Вормс е известен с процеса, при който Мартин Лутър е призован от император Карл V да се откаже от вярата си. След като отстоява твърденията си, той е изгонен извън границите на империята. Северно от стария град се намира реставрирания еврейски квартал с работещата синагога от 11 век. До втората световна война тук е била най-старата еврейска общност в Германия. Ще се върнете на борда за обяд и приятен следобеден круиз до Рюдесхайм, където ще акостирате в 18.30 ч. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е поставена още от римляните. Центърът е запазил къщи от средновековието, а главната улица Дроселгасе е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. А след разходката ще имате възможност да дегустирате част от известните вина, които се произвеждат тук.

5. Ден, 29.09.2019. Кобленц
Свободно време сутринта. Отпътуване от Рюдесхайм в 11.00 ч. След обяд на борда ще спрем в Кобленц, където ще имаме престой между 15.00 и 22.00 ч. Кобленц е един от най-старите градове в Германия с две хилядна история, разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ви срещне с едни от най-старите църкви в Германия, старинните търговски къщи, кметството от 17 век, монумента на кайзер Вилхелм I.

6. ден, 30.09.2019. Кьолн
Пристигане в Кьолн в 03.30 ч. сутринта и престой до 22.00 ч. Днес може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират
средновековна сграда на Кметството, останки от римския период, красиви романски църкви, известната Кьолнска катедрала, строена повече от 600 г. Ще научите и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О`де колон.

7. Ден, 01.10.2019. Амстердам
Тази сутрин слез закуска ще се насладете на красивата панорама, преди да пристигнете в 15.00 ч. в последната точка на нашия маршрут – столицата на Холандия. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му век през 17 век, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видите красиво декорираните къщи, превърнали се в символ на Холандия, главния площад Дам, Кралския дворец, Националния музей и цветния пазар.

8. Ден, 02.10.2019. Амстердам
Освобождаване на кораба след закуска.

Круизен кораб Crucebelle е основно реновиран през 2018 г. Гостите ще се чувстват комфортно в новите каюти, ресторант, панорамен бар, библиотека, асансьор и слънчева тераса с шезлонги.

*Рейнско злато е първата от четирите опери от цикъла Пръстенът на нибелунгите от Рихард Вагнер

Палуба

Основна прозорец

Средна балкон

Горна балкон

Човек в двойна каюта

870 евро/ 1705 лв.

1045 евро/ 2048 лв.

1165 евро/ 2283 лв.

Единична каюта

1170 евро/ 2293 лв.

1815 евро/ 3557 лв.

1990 евро/ 3900 лв.

Дете 2-11,99 г.

755 евро/1480 лв.

890 евро/1744 лв.

995 евро/1950 лв.

Детето ползва отстъпка като 2-ри човек в стая с 1 възрастен.  Единичните каюти са само на запитване 

 • 7 нощувки в двойна каюта;
 • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери;
 • следобедно кафе със сладки или вечерен снакс;
 • чай и кафе на самообслужване от 07.00 ч. до 19.00 ч.;
 • коктейл за добре дошли;
 • капитанска вечеря със специално меню;
 • пристанищни такси;
 • жива музика в бара;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • тур мениджър по време на круиза на български език.

Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси (14.10.2018). При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20 дни преди началото на круиза. 


 • Самолетен билет и двупосочен трансфер. / оферират се минимум 30 дни преди пътуването /.
 • Допълнителни екскурзии, заявяват се и се заплащат от България,
 • Напитки по време на хранене;
 • Бакшиши към персонала – 35 евро, заплащат се на място.