Япония. В сезона на сакура*

Япония

Дълго гледах.
Душата ми се лепна незабелязано
към листенцата на вишната.
А те отлетяха.
Остана само печал
от неизбежната раздяла.

*сакура – японска вишна, произлиза от думата “сакуя” (цъфтеж, цъфтене) и от името на принцеса Коно-хана-сакуя-Химе. Разцъфтяването на сакура символизира идването на пролетта в Япония и се е превърнало в празник, съпроводен с ритуал на наблюдаване на разцъфтелите дървета, който се нарича „Ханами“ (букв. „съзерцаването на цветовете“).

Маршрут: Токио-Нико-Камакура-планината Фуджи-Такаяма-Ширакава-Го-Киото-Нара-Осака

10 дни/ 8 нощувки

Програма

1. ден. София -Франкфурт
Полет с Lufthansa в 14:10 ч. от Терминал Междинно кацане във Франкфурт в 15:30 ч. Излитане за Токио в 18:05 ч.

2. ден. Франкфурт-Токио
Кацане на летище Haneda, Токио в 12:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 0.30-1 ч. в зависимост от трафика). Програмата започва с кратък тур в старата част на Токио – посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните и стари будистки храмове в града. Пешеходна разходка по колоритната търговска улица Накамисе. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от сувенири и различни традиционни местни лакомства.
По пътя за хотела ще преминем покрай Акихабара – кварталът с магазините за техника и Аниме кафенетата, както и през най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града. Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* (или подобен). Нощувка

3. ден. Токио
Закуска. В този ден е предвиден полудневен тур на Токио. Първата спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Той се намира в центъра на японската столица, издига се на мястото на стария замък Едо сред огромен парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това се изкачвате на Токио Тауър с 333 м височина в центъра на града. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света. Ще преминете през изкуствения остров Одайба с множеството бизнес сгради и шопинг центрове. Завръщане в хотела около обяд и свободно време. Нощувка.

4. ден. Токио-Нико-Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико на 150 км от Токио. Двучасов трансфер с автобус.
Нико е известен с изумително красивия храм Тошуго в Япония, където е положено тялото на шогун Токугава Иеясу – основател на шогуната Токугава през 1615 г., който управлява страната до 1867 г. Пищно украсеният храмов комплекс е вписан в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за обяд. Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади – Кегон, в Япония. Завръщане в хотела в Токио. Нощувка.

5. ден. Токио-Камакура-Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Камакура. Градът се намира на 67 км югозападно от Токио. Трансферът е около половин час с автобус. Камакура е популярен със светилищата си. Той е главен град на Япония през 12. век по времето на шогун Минамото и просъществувал като център на властта до 14. век. В периода 1185-1333 г. от Китай навлиза дзен будизма, който бързо се приема в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония. Ще посетите будисткия храма Котокуин на направлението Джодо шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 м тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, специално място за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063 г. от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180 г. от минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града. Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) – известен със статуята на богинята на милосърдието Канон. Светилището е разположено на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и библиотеката, която носи цялото знание на света. Хората вярват, че този, които успее да я завърти, ще го придобие. Завръщане в Токио. Нощувка.

6. ден. Токио-планината Фуджи-Такаяма
Ранна закуска в хотела. Отпътуване за планината Фуджи в 8:00 ч. (Багажът ще бъде транспортиран направо до хотела в Киот отделно, затова е необходимо да бъде оставен на рецепция до 07:30 ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
Фотопауза на свещената планина (3776 м) след двучасово пътуване с автобус. Според поверието всеки японец трябва да я изкачи поне веднъж в живота си, за да достигне до духовно извисяване. Пристигане в Одавара около 14:00 ч., откъдето ще поемете към Нагоя с влака-стрела. От Нагоя пътуването продължава с редовен влак към Такаяма. Пристигане около 18:30 ч. Трансфер до хотела Takayama Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* или подобен. Настаняване и вечеря. Нощувка в риокан (матрак).

7. ден. Такаяма-Ширакава-го-Киото
След закуска ще се отправите на пешеходна обиколка на Такаяма. Ще посетите сградата Yatai Kaikan, където се пазят 11 от известните и добре запазени фестивални платформи в Япония. Те се използват и до днес по време на традиционния Takayama Festival, който се провежда всеки април. Програмата продължава с посещение на стария град от периода 1600-1868 г., когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще рзгледате типична къща от периода Едо, принадлежала на една от най-известните фамилии Kusakabe, които са се занимавали с лихварство. Свободно време за обяд на една от най-старите улици в града Kamisannomachi.
Следобед отпътуване (около 50 км) до типичното планинско градче Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи с над 250 годишна история. Те са в стил Gassho-zukuri (построени като ръце за молитва) със стръмни, опиращи в земята покриви. Те имитират начина, по който будистките монаси събират ръцете си, за да произнесат молитва. Архитектурният стил всъщност помага покривите да издържат силните снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi, следва посещение на къщата Wada, принадлежала на най-богатата фамилия в Ogimachi. Трансфер с автобус до Киото (около 4 ч.). Пристигане около 21:00ч и настаняване в хотел Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 3* или подобен. Нощувка.

8. ден. Киото
Закуска. Туристическата обиколка започва с посещение на замъка Nijo-jo, резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда. В центъра му се издига статуя на богинята на милосърдието Канон, а от двете и страни в редица по 10 са наредени дървени нейни изображения в човешки размер.
Чаена церемония в един от храмовете. Свободно време за обяд. Следобед разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички. Свободно време. Нощувка в Киото.

9. ден. Киото-Нара-Осака
След закуска отпътуване за Осака. По пътя спирка в Нара – първата постоянна столица на Япония, основана през 710 г. В следващите десетилетия влиянието на монасите от храмовете в града неимоверно се засилва и това налага преместване на столицата в Нагаока. Разглеждане на храмовете Todaiji и Kasuga, разположени в парка – едно от най-популярните места за разходки, дом на 1200 елена. Храмът Todaiji е построен през 752 г. и става водещ за японския будизъм. В основната сграда на храма се издига 15-метрова бронзова статуя на Буда. В него се намира и колона с проход в основата и. Ако успеете да преминете през него, ще получите просветление в следващия си живот, според поверието.
Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha, посветен на бога закрилник на града. Години наред е служил за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът бил строен отново и отново на всеки 20 години до края на периода Едо. Около обяд се придвижваме към Осака. Обяд в местен ресторант. Предстои разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Следва посещение на замъка Осака. От последния етаж на замъка се открива прекрасна гледка към парка и града. Продължаваме към най-високата сграда Umeda Sky Building. Настаняване в хотел Hearton Hotel Nishi Umeda 3* (или подобен). Настаняване и свободно време. Нощувка.

10. ден. Осака-Франкфурт-София
Ранно отпътуване за летище Кансай за полет до Франкфурт в 10:00 ч. Кацане в 14:50ч във Франкфурт. Прехвърляне на полет до София в 18:55ч и кацане в България в 22:05 ч.

Полетно разписание
София – Франкфурт 14:10 – 15:30
Франкфурт – Токио 18:05 – 12:15 +1
Осака – Франкфурт 10:00 – 14:50
Франкфурт – София 18:55 – 22:05

Важна информация:
• Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.
• Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 21 дни преди заминаването.
• Доплащането става в срок до 22.02.2018 г.
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000€/ 2000 лв.
• Плащането се извършва в брой или по банков път.
• Цените са изготвени при курс 100¥=0,77€ и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, сумата се възстановява при следните условия:
 до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка;
 от 59 дни до 31 дни-депозита;
 от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.

Пакет с включени летищни такси

 двойна стая

Единична стая

Ранни записвания до 30.06.2018

3170€/ 6200 лв.

3400€/ 6650 лв.

Стандартна цена

3270€ / 6396 лв

3500€ / 6846 лв.

 

 

·         самолетен билет София-Франкфурт-Токио-Осака -Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг на авиокомпания Lufthansa;

·         трансфери летище-хотел-летище;

·         4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);

·         1 нощувка със закуска в риокан Такаяма;

·         2 нощувки със закуски в Киото;

·         1 нощувка със закуска в Осака;

·         1 вечеря в Такаяма (японска кухня);

·         чаена церемония в Киото;

·         две полудневни панорамни обиколки на Токио;

·         целодневна екскурзия до Нико и Камакура с автобус;

·         целодневна обиколка на област Shirakawago и Такаяма с включена вечеря;

·         целодневна обиколка на Киото;

·         полудневна екскурзия до Нара с автобус;

·         полудневна обиколка на Осака с включен обяд;

·         билет за влака стрела от  Одавара до Нагоя (линия Hikari);

·         билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Wideview-Hida);

·         екскурзоводско обслужване;

·         входни такси на посещаваните обекти по програмата;

·         медицинска застраховка с покритие 10 000€ на ЗК „Армеец“;

водач при група минимум 20 човека

·       ·         застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

·         обеди и напитки по време на хранене;

·         лични разходи.