От здрач до зори. Карнавалът във Венеция

Италия,  Европа

Карнавалът във Венеция привлича милиони туристи от цял свят. Всяка година той е подчинен на различни теми, които разкриват фантазията и чудесата на природата, като метафора на живота. Независимо къде живее – Европа, Австралия, Океания или Америка, човекът винаги е искал да разкрие магията и тайните на природата чрез митове, легенди и приказки. Затова всяка година маските са вдъхновени от традиционни европейски, арабски, африкански, индийски и монголски приказки и алегории.
Всяка година карнавалът се провежда две седмици преди Пепеляна сряда и завършва точно на Сирни заговезни. Следващата фиеста ще бъде в периода от 16 февруари до 5 март 2019 г. Програмата все още не е обявена.
За пръв път карнавал в Серенисима (както наричат Венеция) се организира през 11. век. Традицията продължава до 18. век, когато градът е в упадък. Тя е възстановена през 1979 г. и оттогава към Венеция се стичат милиони туристи от цял свят, облечени като Арлекин и Коломбина в стила на Commedie del’Arte,
Карнавалът е приемник на римските Сатурналии – езически празник в чест на бог Сатурн, свързан с плодородието, земеделието и реколтата за жителите на Лациум. По времето на Сатурналиите, които се провеждали между 17 и 21 декември, социалните условности падали. Робите се освобождавали от ежедневните си задължения и можели да сядат на трапезата наравно с патрициите, да носят техните дрехи, дори да ги командват. Тогава и богати, и бедни криели лицата си под маски и всеки можел да се забавлява както и с когото си поиска.

Индивидуална програма 6 дни/ 5 нощувки в периода 16 февруари-5 март 2019 г.

Bridge Hotel

Хотелът е очарователен и елегантен и използва автентична сграда от 15 в. Всяка стая е с климатик и сателитна телевизия, собствен санитарен възел.

839 лв.

Hotel Pantalon

Намира се в района на университета, близо до спирка Св. Тома и музеят Гугенхайм в квартал „Дорсодуро“. Стаите са оборудвани с всичко необходимо за един комфортен престой.

745 лв.

Аirone Hotel

Хотелът е с отлична локация, близо до спирка на вепорето и до гара Санта Лучия. Някои стаи са с общ санитарен възел. Всички стаи са снабдени с климатици.

560 лв.

Minerva & Nettuno

Хотелът е с отлична локация, само на 5 минути пеша от гара Санта Лучия. Всички 24 стаи са със самостоятелни санитарни възли с душ и сешоар. Свободен достъп до Wi-Fi в общите части

535 лв.

Casa Sant’Andrea

Сградата на хотела е била манастир от 16 в. на канал Santa Chiara, който е недалеч от Piazzale Roma, на пешеходно разстояние от гара Санта Лучия. Стаите в Sant’Andrea са функционални и удобни. Някои включват самостоятелна баня, а други – обща. Има и общ салон с телевизор.

635 лв.

Хотелско настаняване – 5 нощувки със закуски

Самолетен билет – цената му подлежи на потвърждение.

Трансфер летище-хотел-летище

Медицинска застраховка

Venice Pass